Blog

Μπορεί το υδροπονικό αμπέλι να αποτελεί τη λύση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που φέρνει η κλιματική αλλαγή;
Σε έναν κόσμο όπου οι παραδοσιακές καλλιέργειες επηρεάζονται ολοένα και περισσότερο από ακραίες καιρικές συνθήκες, έλλειψη νερού και υποβάθμιση του εδάφους, η υδροπονική καλλιέργεια μέσα σε ελεγχόμενα θερμοκήπια προσφέρει μια εναλλακτική που θα μπορούσε να εξασφαλίσει σταθερή παραγωγή και ποιότητα. Η δυνατότητα ακριβούς ελέγχου του μικροκλίματος και των θρεπτικών στοιχείων, καθώς και η εξοικονόμηση πόρων όπως το νερό, καθιστούν την υδροπονία μια πολλά υποσχόμενη μέθοδο για την προσαρμογή στις νέες περιβαλλοντικές συνθήκες.
Όμως, είναι αρκετή αυτή η τεχνολογία για να καλύψει τις ανάγκες μιας παγκόσμιας αγοράς κρασιού που αλλάζει, ή απαιτούνται περαιτέρω καινοτομίες και λύσεις;
Αυτός είναι ο προβληματισμός μας από πέρυσι, που εντάθηκε φέτος με την πολύ κακή σεζόν φέτος τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα σε όλη σχεδόν την Ελλάδα ( για να μη πούμε σε όλη τη Μεσόγειο).
Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 23/8/2024, είναι ευγενική χορηγία του Ηλιας Ζαμπουρης , που καλλιεργεί υδροπονικά επιτραπέζια σταφύλια εδώ και μια 10ετία περίπου .
NEWSLETTER

Please read the terms & conditions of privacy policy