“Τα πρώτα τετράγωνα καρπούζια είχαν καλλιεργηθεί λίγα χρόνια πριν στο Kagawa της Ιαπωνίας. Έκτοτε άλλες περιοχές πειραματίστηκαν με διάφορα σχήματα, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε καρπούζια σε σχήμα καρδιάς και πυραμίδας.”
Σύμφωνα με τον Henk αφορά μόνο μια μικρή ποσότητα. “ Καλλιεργούνται σε μικρή κλίμακα και πωλούνται κυρίως ως δώρα ή διακοσμητικά σε εστιατόρια σε αρκετά υψηλές τιμές. Η γεύση αποδεικνύεται ότι είναι λιγότερο γλυκιά σε σύγκριση με τα κανονικά καρπούζια. Κάτι που δείχνει ότι γίνεται απλά για την καινοτομία.”
“Τα σχήματα καρδιάς και πυραμίδας παράγονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως τα τετράγωνα καρπούζια. Το επιθυμητό αποτέλεσμα δίνει το καλούπι στο οποίο αναπτύσσονται .” O Henk δήλωσε πως ο παραγωγός του καρπουζιού με το σχήμα προσώπου αρνήθηκε να αποκαλύψει πως το κάνει.
Πηγή: http://www.freshplaza.com/news_detail.asp?id=96779#SlideFrame_1